Toen haar kinderen jonger waren is Astrid columniste geweest voor Wij Jonge Ouders. Zij schreef maandelijks over haar gezinsleven. Met een kleine knipoog naar cabaret. Op Instagram/Facebook kun je ook af en toe wat stevige, positieve regels vinden.

Kiss & Ride
Ik weet nu hoe relaxed het is om in je pyjama broek over de Gooise Torenlaan te rijden. Vanmorgen. 8.20 uur. Mijn jongste dochter staat naast mijn bed. “Mam, ik moet bijna al in de klas zitten.” Nou word ik elke ochtend weer blij van mijn gebloemde dekbedhoes maar vanmorgen wist ik niet hoe snel ik deze, van de schrik, open kon gooien. Ik schiet in mijn gympen. Geen rust voor veters. Eerst een glas jus.

Diepe zucht. Morgen heb ik een draaidag én een shoot dus dan kan ik niet in deze herhaling. Niet nu over nadenken. Autosleutel. Hondje snelle aai. Te veel schoenen in de gang. Waarom is het gangpad opberggoot voor sporttassen.
Geen keus: straat wordt catwalk; ik heb een te leuke slaapbroek, maar toch. We wonen in een rustige straat. Althans, dat dacht ik. Ik heb nog nooit zoveel moeders zien fietsen door mijn straat. Hebben zij zich ook verslapen? Ik spring uit ongemak in de auto. Slappe lach. We rijden richting school. Vandaag ga ik gebruik maken van de afzet zone voor de schooldeur: Kiss&Ride. Dat is actueel gezegd: Kan-Ik-Slapend-Slagen-Rijdend-In-De-Ellende;) Kus op beide wangen. Ik zwaai haar uit. Wat is ze lief. Mijn krullen dansen in de auto. Ik zwaai nog naar een paar andere moeders. Zij hebben de hakken aan die ik straks ook weer draag. Of niet. Knipperlicht richting Torenlaan. Wat is het hier toch mooi. Ontspan.

Ik steek de sleutel in de voordeur. Met mijn slaaphoofd had ik vanmorgen de koffie al aangezet. Ik ruik de geur van de bonen als ik onder de douche sta. Die rijk gevulde mok heb ik nog tegoed.
Ik doe een technische wekkercheck voor morgen. Ik heb vandaag uitgeslapen. En er stiekem van genoten.

Home Managers
Huisvrouw? Wie heeft dat woord bedacht? Wissen! Het lijkt niet te doen. Ik ben een wandelende Wikipedia, wasserette en lunchroom tegelijk. Want wij vrouwen kunnen gewoon alles;)
Als je huisvrouw bent heeft je gezin all-inclusive. Ik ben homemanager, groente afdeling, kok, feestslinger, kapper, fruitunit, luchtverfrisser, beheerder van de gezinsapp, wekker maar niet wakker, tuinman, postbode, hondenkennel, en 1 wandelende agenda. Mijn hoofd is USB-stick. Deze vicieuze cirkel doen wij ons zelf aan. Ook daar zijn we koplopers in. Luxeprobleem. Maar wie legt er steeds weer spullen op de trap. Tandpasta nooit op laten drogen in de wasbak. En dan heb ik nog geen eten in huis voor vanavond. Hoe doen andere vrouwen dat? Volgens mij hebben zij nooit broodkruimels in de auto. Hun lippenstiftstaafje breekt nooit af. Het snoer van hun telefoon oplader zit nooit in de knoop en hun kinderen zitten met keurig ingevlochten haren in de klas. Als eerste. Dat laatste gaat mij al helemaal nooit lukken.

Koken is niet mijn hobby. Kokkerellen is hot. Het lijkt mij heerlijk als je energie krijgt van je eigen gerecht. Al probeer ik elke maaltijd de borden op te leuken. Scheelt. En dan elke dag bedenken wát je gaat eten. Luxeprobleem. Ik denk wanneer ik om 17:00 uur in de supermarkt loop dat alle andere moeders, of leukste huispapa’s, al voor 3 dagen hebben gekookt. Volle leuke vriezer. Dat zij om 17:15 uur met het hele gezin aan tafel zitten. Gedekt. Handen gewassen. Servetje. En dat de broodtrommels bij andere gezinnen  de hele week gevuld zijn met restjes pasta-pesto. Zelfs ingepakt in folie. Help!

Vandaag heb ik tijd voor het uitlepelen van een kiwi en rust voor het af laten koelen van de thee; zítten want met lopend drinken reken ik af. Zaterdag is een cadeautje want dit is bij ons kookloze frietdag. Zo’n beloningsdag omdat we de hele week groenten hebben gegeten. Door dat voldane gevoel ga je gewoon extra knijpen in die mayofles.

Hebben we genoeg brood in huis? Op de fiets. Ik haal meteen eten voor maandag. Alhoewel je jouw meest gemakkelijkste recepten voor de rest van de week aan mij mag doorgeven. Zitten? al moet ik in de auto om het bij je af te halen.  Dat dan weer wel;)