Kindertheater workshops zijn er om van te leren maar ook om van te genieten. Want acteren is meer dan leuk!

Tijdens de workshop gaan we aan de slag met improvisatie oefeningen die uit gaan van LED (lef, emotie, durf). We werken met rollenspellen èn we werken aan de hand van voor de workshop, leeftijd gerelateerde, haalbare scripts. We leggen nergens een lat, maar we hebben als doel de kinderen in een veilige omgeving te laten groeien en te laten stralen tijdens de oefeningen. Goed voor het zelfvertrouwen!

Het onderdeel zang maken wij tot een rode draad van het geheel. De basisoefeningen voor de zang en lichaamshouding in combinatie met eigen kindermuziek maakt het tot een vrolijke, leerzame kinderzang. En publiekgericht leren spelen is altijd een mooie uitdaging.

Oprichtster Astrid Fréderique Cattel heeft 5 jaar lang een eigen regionale kinder/jeugd theaterschool gehad. Met nog 4 docenten waren er wekelijkse lessen en elk jaar was er een eindejaarsvoorstelling. Astrid schreef hier voor zelf het script, de muziek en zij deed de regie. De school heeft zij weloverwogen overgedragen omdat zij zelf het veld in wil stappen. Momenteel acteert zij o.a. als Madame Tussaud zelf in museum Madame Tussaud Amsterdam, en de theatermaakster zingt o.a. samen met de zoon van Toon Hermans, Maurice Hermans, in een landelijke theatervoorstelling wat een hommage aan Toon brengt. De actrice is naast TV commercials sinds 10 jaar de vaste stand in van Irene Moors bij het TV programma De Tv Kantine. Momenteel zijn er opnames voor seizoen 10.

Regelmatig zijn er nog aanvragen voor lessen op maat als verlengstuk van de theaterschool. Van wekelijkse lessen is vanwege Astrid haar huidige werkzaamheden nu geen sprake meer. Voor een incidentele workshop door Astrid zelf kunt u altijd contact opnemen: info@astridcattelproducties.nl
Er zijn ook andere enthousiaste vakdocenten beschikbaar die aan de workshops verbonden zijn.
Gewenste thema’s gaan wij nooit uit de weg!

Referenties vanuit de tijd van de theaterschool:
Mijn kind ervaart het nu als prettig om voor de klas te spreken
We zingen in de auto nog steeds de liedjes!
Prettige open sfeer tijdens de lessen
 Mijn dochter haar boekenbeurt ging fantastisch!

Praktische informatie:
De workshop duurt totaal 2 uur
Locatie op aanvraag door heel Nederland
Groepen van max. 12 kinderen van eenzelfde leeftijdscategorie
Individuele lessen van 1 uur ook mogelijk
Een groep volwassenen behoort tot de mogelijkheden, te denken valt bv. aan workshops voor het personeel van bedrijven of als onvergetelijk cabaretesk bedrijfsuitje
Prijs op aanvraag

Facebookpagina Astrid