Na een aftrap met een optreden op het Provinciehuis Haarlem voor de Commissaris van de Koning en de burgemeesters staat Astrid Cattel sinds januari in de Nederlandse theaters:

Reacties van theaterbezoekers:
Herkenbaar – Ontroerend met een lach en een traan – Het kwam echt binnen – Uitstraling en klasse –  Door jouw positiviteit en enthousiasme ziet de wereld er een stuk mooier uit – Geboren om mensen plezier te brengen – Jij krijgt de zaal stil – Fantastische en vrolijke avond – Oprecht – Mooi stemgeluid
Juryrapport AKF: “een geloofwaardig verhaal dat bij haar past. Ze brengt het met een prettige stem waar het publiek makkelijk naar luistert. Dit is een theatermonoloog waar veel potentie in zit”

De dochter van de burgemeester
 ‘Als jongens naar mij keken dacht ik dat ik een vlek op mijn trui had’

Sprankelende kleinkunst door de brave burgemeestersdochter die eigenlijk bruist van de energie. Als verse Sarah kijkt Astrid Cattel met emotie en zelfspot terug op de eerste helft van haar leven. Met herkenning van situaties uit het dagelijks leven die ook ‘de dochter van de burrie’ meemaakt. Gesproken tekst afgewisseld met eigen muzieknummers onder begeleiding van piano.
Coaching: Karin Bloemen

OVER ASTRID

De actrice acteert o.a. sinds 11 jaar als de vaste stand in van Irene Moors bij o.a. het RTL4 tv-programma De Tv Kantine. Twee theaterseizoenen bracht zij, zingend, samen met de zoon van Toon een hommage aan Toon Hermans. Astrid heeft destijds haar regionale theaterschool verkocht om nu zelf in de spotlights te gaan staan. Daarnaast treedt zij ook op als presentatrice/dagvoorzitter. Haar ervaring is die van een publieksaantal van 2000+.  

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is De-dochter-van-de-burgemeester-Astrid-Cattel-768x1024.jpeg

OVER DE VOORSTELLING

Op de dag dat haar vader geïnstalleerd werd zwaaide Astrid, vanuit de koets van destijds, als tienermeisje naar de voor haar op dat moment nog onbekende klasgenoten. Lijkt opgroeien in een warm maar nuchter Noord-Hollands gezin de redding te zijn voor een braaf meisje dat denkt dat zij een vlek op haar trui heeft als jongens naar haar kijken?
Met gesproken tekst, eigen muziek en zang verbindt Astrid haar wereld met die van het publiek. Zij neemt tijdens haar voorstelling bezoekers mee in situaties uit het leven die wij vrijwel allemaal tegenkomen. Bij het loslaten door verlies deelt Astrid haar echte emotie en puurheid. Inmiddels heeft zij zelf 2 dochters. Bij het loslaten tijdens het uitvliegen van haar pubers en gedurende het trachten los te laten van de dagelijkse hectiek toont zij zelfspot. Met een knipoog naar cabaret.
Met referenties als ‘voor een lach en een traan’ en ‘het kwam echt binnen’, geschreven door theaterbezoekers, brengt Astrid vanaf januari ’25 nog een keer en in andere theaters haar kleinkunstprogramma ‘De dochter van de burgemeester’.
Doordat Astrid haar jarenlange ervaring, haar persoonlijke warmte èn energie voelbaar zijn in de zaal, maakt dat het geheel tot chique, charmant amusement.

KLIK HIER VOOR SPEELLIJST